Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Alltså med vad vi får för skatten så känns den okej. Att jag bara behöver betala högst 1400 kronor per år i detta landet för att komma upp till gratis sjukvård. Att barn får sjukvård gratis, att barn och och om jag förstått det rätt? Personer över 85 får gratis sjukvård. Att vi har en skola som är gratis att gå till, med gratis skolmat. Att du I Sverige får gratis mammografi, cellprov och flera vaccinationer. Att vi är garanterade minst 180 kronor dagen som föräldralediga och barnbidrag. Sedan fri tandvård som barn.

Tycker nog ändå att skatten vi betalar ger utfall på bra saker. Sedan hade skatten gärna fått inkludera tandvård inom vanlig vård. Jag vet många som inte har råd att gå till tandläkaren, och därav har tappat eller bitit sönder stora delar av sina tänder för de inte har RÅD! Tänder hör inte till resten av kroppen? Om jag fick driva en fråga slille det definitivt vara att tandvården ska in i den vanliga vården. Alla borde ha rätt till att ha tänder.


Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

8 kommentarer

  1. Håller helt med dig. Vi får verkligen ut mycket för våra skattepengar, och om du frågar mig tycker jag faktiskt att man kunde höja gränserna till högkostnadsskydden för mediciner och läkarbesök.
    Mig vetande är det en ändring på G angående tandvård. Hörde nåt om det i samband med öppning av Riksdagen för några dagar sedan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa