Visar: 1 - 10 av 81 artiklar
Bloggutmaning

Då hade jag sockiplast senast.

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Jag kan inte tänka mig att det var senare än årskurs 1 möjligtvis. Fy så de luktade, har inte sett några sedan dess. Mockasiner ser man ju då och då på små barn, men det är inte samma sak.

Bilar Ett dalaliv Lizzla vår mellanpudel

Östra Silvbergs gruva & kantareller.

Igår efter ombesikningen som visade sig med nytt fel, så åkte vi ut på lite utflykt. Först blev det en tur till Pärlans second hand, vilket jag ska visa vad jag köpte en annan dag. Sedan till en plats där vi brukar plocka kantareller. Lyckan var total för min del när jag hittade massor på en plats. Jag äter inte svamp i någon form själv, men plockar jättegärna, ovan är från min påse. Björn plockade i en egen så detta är alltså en liten del.

Efter det åkte vi mot Östra Silvergs gruva. Jag passade på att fotografera Lizzla där. Blev så sjukt fina foton mot det blå vattnet i bakgrunden.

Sedan åkte vi till Björn farmor i Skäve där vi fikade och spelade kort.

En riktigt fin dag.

Bloggutmaning

Med magen i fokus…

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Magen är en viktig del av kroppen. När den strular är det riktigt jobbigt för en. Jag har ju IBS och kan absolut påtala hur magen lätt styr en liv och mat i stort.

Bilar Böcker

Naglar, ombesikning och en bok.

Igår åkte jag och Lizzla ner på stan eftersom jag skulle till Katrin på Daily life spa och fixa mina naglar.

Efter det åkte vi ut till Björn i Kniva. Han passade Lizzla medan jag handlade mat inför kvällen, efter det fixade han resten av min bil som ska på ombesikning idag. Hoppas verkligen den går igenom nu så jag slipper tänka mer på just den saken.

Jag började även läsa boken: Balladen om sångfåglar och ormar som jag köpte i vecka. Jag såg filmen i helgen, och har läst tidigare böckerna så var på tiden.

Bloggutmaning

30 år sedan Estonia förliste, berätta om ditt minne av den dagen.

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Jag var ett barn när Estonia förliste. Men minns det ändå tydligt. Mormor var hos oss, så på morgonen var TV4 på och hon och mamma satt chockade och lyssnade. Vi i min klass skulle cykla till ”Eva i Hansjö” för att dra upp grönsaker till skolans matsal, något vi gjorde varje höst. På våren fick vi så och resan dit på cykel var alltid vidrigt. Jag hade då astma utan att veta om det så andningen var fruktansvärd 3 kilometer uppåt med personer bakom som gnällde över att det tog tid. Inte konstigt att jag inte cyklar idag…

Hur som helst även i skolan talades det om förlisningen. Tv:n rapporterade och Rederet ställdes in den veckan från SVT. Men det kanske inte var precis den dagen, svårt att veta och minnas när man endast var 10 år.

Bloggutmaning

Bloggutmaning 31 dagar i oktober, 2024.

Ny månad, nytt år och en ny daglig utmaning. Jag känner mig hedrad att ni är så många som deltar varje dag år ut och år in. Just du som liksom blivit veteran här, eller du som deltagit några gånger. Även du som deltar för första gången, det är jätteroligt! Utmaningen är och förblir för dina villkor och det är viktigt för att det ska vara roligt. Kom ihåg att du ska länka till utmaningen i dina inlägg så fler hittar hit.

  1. I skogen finner du svamp så här års, plockar du?
  2. I skogen finns det spår, berätta om ett spår.
  3. Idag har jag varit mamma i 20 år, berätta om en händelse för 20 år sedan.
  4. Gröt, grytor och storkok är något som…
  5. Blir det ett oktoberbad?
  6. Hjälm och mössa på, ja när då?
  7. Granskad och utlämnad.
  8. I en motorbåt…
  9. När kommer vinterjackan på?
  10. Är hösten ljus eller grå?
  11. Svårt att förstå?
  12. Lätt att nå?
  13. 112 är lätt att slå, men vad slog man innan?
  14. Ingen ska tro att…
  15. Vad jag kan om förlossning…
  16. Vad jag kan om amning…
  17. Vad jag kan om hundar…
  18. Vad jag kan om katter…
  19. Vad jag kan om hästar…
  20. Jägare är något som…
  21. När jag inte orkar träffa någon så.
  22. En flygresa till…
  23. Ska vi tala om trollen…
  24. Att lägga en budget…
  25. Köpa eller leasa en bil…
  26. Alldeles för dyrt…
  27. Alldeles för billigt.
  28. Borde barnbidraget baserad på inkomst?
  29. Har man rätt till sina åsikter?
  30. Tabu att tala om…
  31. Halloween idag, blir det vin?
Författarens egna ord. Lizzla vår mellanpudel Speciallärare Specialpedagog

Medlemsmöte på Falu brukshundsklubb.

Igår kväll åkte jag ut till Falu Brukshundsklubb för att delta på medlemsmöte där. Jag har länge velat men varje tid har det inte funnits tid för mig att delta, men nu så. Känner att jag gärna engagerar mig i detta då jag gillar hund, och alla aktiviteter som de fixar för hund här i Falun.

Det var jättetrevligt och jag tänkte åka dit i december igen, om det inte skulle visa sig vara något absolut som jag inte kan vara med på.

Annars har denna vecka passerat väldigt snabbt. Fattar knappt att det är fredag idag. På dagens agenda står det att få det sista på bilen fixat innan ombesiktning, så glad att jag har Björn som hjälper mig. Sedan ska jag fixa naglarna, och sen ta det lugnt. Känns ändå som jag är värd det.

En sak som slog mig igår, är hur jag börjar få energi tillbaka för saker. Att ha ett jobb men trivs med medför även att man orkar annat! Jag har inte haft det så bra på mina jobb som nu, det är någonting helt annat att jobba på Kunskapsskolan mot andra tidigare arbetsplatser jag haft. Nu med detta jobbet, orkar jag engagera mig i att delta i brukshundsklubben, gå på husgrupp med kyrkan, träffa människor. Vara ordförande för Dalarnas pudlar, ha tiden för mitt jobb inom Amningshjälpens Instagram. Det hjälper också att jag nu inte ens tänkt tanken på att plugga.

Hoppas att jag ska lyckas få in mer tid för bloggen och min Instagram Saramadeleine.se samt även börja läsa böcker.