Jag gick på mellanstadiet första gången som vi skulle skriva på datorn. Idag har jag förstått att vi använde oss av Windows 94, och det var då otroligt häftigt i ett litet barns värld. Jag skrev Word och gjorde någon text men minns inte vad jag skrev om. Mycket har hänt sedan Windows 94, idag är det Windows 11 Pro som gäller för oss som håller oss kvar vid PC. Word idag är inte ett ensamt program utan nu har du Office 2021 Professional Plus. Jag använder det i jobbet och även i studierna, för mig är just office det självklara valet som student och i jobbet. De har alla funktioner jag behöver och är dessutom lätt att använda.

Det kan bero på att det är bekant för mig, jag har alltid arbetat i program om Word, PowerPoint, Excell och liknande. Det är tryggt, jag vet vad jag får och hur det ska användas. Redan på min första dator som hade Windows XP (som jag för övrigt har utbildning inom från gymnasiet) var jag en nörd i att jobba med dessa program. Jag satt ofta och skrev långa noveller och lade ner timmar på att få ihop fina presentationer i PowerPoint. Idag är jag väl inte direkt så imponerad av just PowerPoint, i skolans värld finns det en överkonsumtion av saken och föreläsare ska ha 500 slides att gå igenom med diverse texter. Sedan sitter folk och fotograferar slides trots att alla föreläsare idag delar med sig av dem, och personligen har jag aldrig kollat på någons PowerPoint igen. Helt enkelt för att jag jag memorerar vad de säger istället. Jag gillar programmet PowerPoint men jag har svårt för själva grejen med att det nu så många år efter lansering ses som världsomvändande för så många. Jag satt med saken som tonåring och gjorde presentationer, det är inget stort för mig idag i en ålder av fyrtio år.

Personligen gillar jag Word bäst och har svårt att se att jag någonsin ska sluta med det. Windows och Office är tryggt, du kommer alltid veta vad du får och haft. Dessutom är det enkelt att förstå sig på. Jag såg dessutom att om man använder sig av länkarna som jag länkar till här i inlägget får du rejäl rabatt på paketen. Något som jag inte tänker tveka med att använda, för helt ärligt? Rabatter är väl inget någon säger nej till?


Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Relaterade etiketter:

4 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa