Inte bara en tisdag utan den första tisdagen i juli. Det är fortfarande morgon, Lizzla sover fortfarande. Här har vi en morgontrött tjej som inte har behovet av att kliva upp om hon inte behöver det.

Idag ska jag fortsätta att städa här hemma, lär dela upp saken då det är varmt som i en bastu här hemma. Igår städades toaletterna, fixade med blommorna och satte upp tavlor samt fixade med plats för projektorn, idag ska jag damma och dammsuga. Sedan får vi se vad mer det blir.

Dobbe kommer även idag, så innan det ska jag ta med Lizzla ut på promenad och även rörelse. Dobbe vill helst inte vara ute så då försöker jag hitta någon kompromiss där för Lizzlas skull, då hon har stort rörelsebehov.

Det är spännande det där med hundar och hur olika dem är. Både Lizzla och Skilla har båda haft mycket rörelsebehov. Jag tror nog många tror mellanpudel är en liten hund, och då räcker det med någon promenad per dag. Men min uppfattning är den motsatta att de verkligen behöver motion och hjärngympa.

Om Lizzla inte fått motion, träning I form av hjärngympa och lära sig nya saker. Ser man på henne att hon blir orolig, hon vill få igång mig till lek. Går runt och letar efter saker och blir ledsen till sist. Därför har vi med henne på mycket aktiviteter så hennes hjärna får uppleva saker och hon röra på sig. Vår hund får uppleva saker året runt och det gör henne gott.

Vad gör du med din hund? Upplever du att den har stort rörelsebehov?

8 kommentarer

  1. Att städa när det är varmt är inte kul, Inte blir det bättre att öppna fönster heller när det är varmare ute. Jag gör som du då, gör lite pö om pö.
    Kul att även hundar kan vara så olika. Jag har ju ingen hund men barn och kan se vissa likheter, haha. Det märks direkt när de inte har aktiverats.

  2. Jag tränade vår Bellman mycket då han danns kvar. Spår, sök, apport, vattenrening m.m. Han visade inte direkt inte när han inte aktiverade, men vi gick alltid långpromenader varkäje dag plus allsidig hjörngympa och kroppsaktiviteter så han fick det han behövde. Jag är också sådan som vill aktivera både mig, barn och hund.

  3. Kul att se Lizzla & hennes brorsa springa tillsammans.
    Det är ju bra för människor & hundar att ha rörelsbrhov. Gå ut & gå. Njuta & titta på naturen. Det forskare ju på att det minskat stress & ångest.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  4. Härligt att fortsätta med städningen. Jag tror samma sak som dig att små hundar behöver också mycket promenader och att de får använda huvudet i saker de gör. När jag var barn hade vi en hund hos pappa, en shetland sheep dog som hette Fia. När jag var där och hälsade på när jag var vuxen och hon levde så brukade jag ta henne på en långpromenad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa