Visar: 1 - 9 av 9 artiklar
Fika & måltider Lizzla vår mellanpudel

Kesella dreamy dessert, Estressas dillskruvar & omelett i airfryer.

Jag är ingen person som snackar mat ofta även om det händer. Men denna vecka har jag ändå hunnit med att äta lite goda saker. Eller ja om man får räkna söndagen som vecka? Jag har ju ändå semester och det har vara passerar fyra dagar sedan dess. En stor favorit för mig är Kesellas dreamy dessert, den är rätt dyr så det är inget man bara köper så där varje dag. Men då och då köper jag den, och njuter! Det är inte alls som vanlig vaniljkvarg eller yoghurt utan den är verkligen full med smak. Jag älskar den bokstavligt talat.

Sedan kom mina stora favoriter tillbaka i chipshyllan igen! Visserligen för en kort tid, men desto mer får man njuta. Dillskruvar! När jag väntade William så var de mina stora favoriter, så är de fortfarande så saknar dem varje gång de försvinner. Lite kul var att Lizzla som inte äter snacks, blev som besatt av doften av dillskruvar och skulle till varje pris smaka. Erbjöd henne och hon åt glatt. Ja hundar blir sannerligen som en själv.

Sedan sist då, igår gjorde jag en omelett med tomater i airfryern! Det kan verkligen rekommenderas blev sjuktgott! Till det tog jag skinka och vattenmelon. En perfekt start på dagen.

Bloggutmaning

Brukar du lyssna på sommar i P1?

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Brukar och brukar jag har lyssnat när det varit personer som intressant mig sedan tidigare. I år tror jag inte det blir lyssnade då det inte var någon som intresserade mig.

Lizzla vår mellanpudel

Hundar och rörelsebehov.

Inte bara en tisdag utan den första tisdagen i juli. Det är fortfarande morgon, Lizzla sover fortfarande. Här har vi en morgontrött tjej som inte har behovet av att kliva upp om hon inte behöver det.

Idag ska jag fortsätta att städa här hemma, lär dela upp saken då det är varmt som i en bastu här hemma. Igår städades toaletterna, fixade med blommorna och satte upp tavlor samt fixade med plats för projektorn, idag ska jag damma och dammsuga. Sedan får vi se vad mer det blir.

Dobbe kommer även idag, så innan det ska jag ta med Lizzla ut på promenad och även rörelse. Dobbe vill helst inte vara ute så då försöker jag hitta någon kompromiss där för Lizzlas skull, då hon har stort rörelsebehov.

Det är spännande det där med hundar och hur olika dem är. Både Lizzla och Skilla har båda haft mycket rörelsebehov. Jag tror nog många tror mellanpudel är en liten hund, och då räcker det med någon promenad per dag. Men min uppfattning är den motsatta att de verkligen behöver motion och hjärngympa.

Om Lizzla inte fått motion, träning I form av hjärngympa och lära sig nya saker. Ser man på henne att hon blir orolig, hon vill få igång mig till lek. Går runt och letar efter saker och blir ledsen till sist. Därför har vi med henne på mycket aktiviteter så hennes hjärna får uppleva saker och hon röra på sig. Vår hund får uppleva saker året runt och det gör henne gott.

Vad gör du med din hund? Upplever du att den har stort rörelsebehov?

Bloggutmaning

Vilken sommarsport föredrar du?

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Verkligen ingen skulle jag vilja säga. Här är det långt bort från sporten. Jag gillar promenader och gym, för motionsform men springa efter bollar går bort. Titta på sport gör jag bara som bakgrundsljud när andra tittar, ja det gäller även om någon lyssnar via radion.

Lizzla vår mellanpudel

Livet med Lizzla.

I helgen har jag och Lizzla hängt tillsammans. I lördags åkte vi ut till Kniva. Lizzlas bror med familj kom dit, så vi fikade och efter det gick vi till dammen i Kniva så syskonen fick bada. Jag och Emma tog med hundarna på ena sidan av dammen så de fick springa medan jag fotograferade dem tillsammans. Så himla roligt att se dem springa tillsammans, verkligen ren och skär lycka där.

Igår så hängde jag och Lizzla hemma mycket, men drog till förskolegården så hon fick leka där. Vi höll på med en del träning också, vilket är jättekul för oss båda. Förskolan är förmodligen såld nu, 3 miljoner var den ute för såg jag nyss. Lite tråkigt för då försvinner en bra lekplats för oss. Men blir ju bra för de som tar över så klart, men varit härligt med lite öde tomt att nyttja för lek tillsammans.

Idag kommer Dobbe hit medan hans matte jobbar. Då blir det mest innedag för Dobbe vill helst inte göra någonting på dagarna.

Jetpackfråga

Dagens Jetpackfråga #205

Vad är du mest orolig för inför framtiden?

Just nu är det sista tentan som blir bedömd i augusti. Vill verkligen bara bli godkänd, det är det sista jag behöver för att kunna söka examen. Allt annat har jag redan gjort, så är liksom klar med programmet förutom den. Det är ett grupparbete, och samma person som förra gången som bara hittar nytt som ska åtgärdas hela tiden… Jag köper om man får åtgärda det som sägs från början? Men att åtgärda något, för att sedan få något helt nytt? Det känns inte helt okej. Nu har vi gjort om en gång till, och hoppas verkligen hon är nöjd nu. Jag vill bli klar och lämna skiten bakom mig. Speciellt då jag börjar nytt jobb i augusti och har lite oro inför det också.

Bloggutmaning

Juli är här, berätta vad det för dig innebär.

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Just nu ledigt och att på grund av svensk byråkrati lär jag skriva in mig på arbetsförmedlingen. Jag har nytt jobb från 1 augusti, men eftersom skolan jag jobbat på lagt ner så räknas jag som arbetslös. Detta trots att jag inte får någon A-kassa eftersom vi får avgångsvederlag (gratifikation) samt (semester utbetald i pengar & semesterersättning). Men klockan 7:00 idag måste jag alltså skriva in mig på arbetsförmedlingen för att skydda mitt SGI. Enda fördelen är väl att jag inte behöver söka några jobb, eller ha något inskrivningssamtal. Jag ska bara stå med där för att.