Vad är det som gör en lärare bra?

Nu sticker jag ut och kommer tala om lärare som yrke. Istället för lärare som någon som undervisat mig eller andra. Jag är specialpedagog och speciallärare, lärare och förskollärare i grunden. Lärare är i regel granskade av alla. Av kollegor, vårdnadshavare, rektor, media, elever, samhället, politiker. De granskas från topp till tå, och väger sina ord i guldskål. Gör lärare någonting bra? Då hör de ingenting, men råkar de säga något plumpt, tappa humöret eller råka ta ett beslut rörande sin klass drar helvetet lös. Lärare ska vara perfekta, och vara alla till lags enligt samhället. Gärna ska du ge ett betyg du inte står för (observera att detta även gäller kommunala skolor!). Så vad gör en lärare till bra? Ja att hen överlever utan att drunkna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa