Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vilka ljud gillar du att somna till?
  2. Vad brukar låta i ditt hem?
  3. Vad tycker du om din egen röst?
  4. Vad är mest oljud för dig?
  5. Vilket ljud är sommar för dig?

Vilka ljud gillar du att somna till?
Inget alls! Då ska det vara tyst.

Vad brukar låta i ditt hem?
Akvariet, Lizzla och någon podd.

Vad tycker du om din egen röst?
Tänker inte direkt på det? Hur ofta hör man sin egen röst? Eller ja man hör ju en i huvudet, men jag menar när den är inspelad.

Vad är mest oljud för dig?
Ungar som skriker, tycker det är skitjobbigt ljud.

Vilket ljud är sommar för dig?
Ljudet av raggarbilar, men även fågelsång.

16 kommentarer

  1. Ungar som skriker är väldigt jobbigt. Jag har inga problem med barn som låter, men okynnes skrikande som många barn gör förstår jag verkligen inte, och jag förstår heller inte varför deras föräldrar inte säger till dem… Det är väldigt jobbigt! Ha en fin helg!

    1. Ja fy, märker att det var lite känsligt för några här bland kommentarerna att jag skrev den saken. Man får ju inte påtala att barnskrik är jobbigt. Men jag får fullkomligt spunk på ungar som skriker.

  2. Blev glad över att du skriver om barn som skriker. Jag tycker också att det är enormt jobbigt med skrikande barn. Funderade på om jag skulle våga skriva det på min blogg, haha.

  3. När jag hör skrikande barn vet jag att de som lider allra mest är föräldrarna… herregud så många gånger man har varit genomsvettig av stress för att någon av avkommorna lyckats få ett sammanbrott i en affär eller på en buss. Tonåringar kan förvisso också få sammanbrott – men inom hemmets fyra väggar i all fall ????

    1. Jo så är det, men ändå skitjobbigt att behöva lyssna på. Igår var det några ungar som sprang runt på apoteket och slogs och skrek, rev ner saker från hyllorna och mamman stod bara och log medan ungarna levde rövare och SKREK för full hals. Tills en i personalen gick in och sa ifrån…

  4. De sista tre svaren är vi helt överens om. Raggarbilar – de mullrar så fint. Älskade de olika motorläten. Och gamla jänkare låter helt olika än engelska raggarbilar.

    1. Det gör det fortfarande inte mindre jobbigt? Frågan löd: ”Vad är mest oljud för dig?” Och jag svarade på frågan.

      Oavsett varför ungar skriker är det skitjobbigt att behöva lyssna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa