Visar: 1 - 4 av 4 artiklar
Bloggutmaning

En iskall öl en sommarkväll.

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Det är riktigt gott tycker jag, speciellt när det är lite kall öl i ett glas. Nu dricker jag visserligen inte speciellt ofta. Men det är något speciellt med att dricka en kall öl. Tycker att man blir väldigt tillfreds av en kall öl.

Reklam

Reningsverk i miniformat.

Visste du om att man kan köpa Svensktillverkade minireningsverk från Ecobox? Med dessa kan du som huskund hantera avlopp helt utan krångel. Företaget som säljer dessa kommer ifrån Övertorneå men har återförsäljare i hela landet, verkligen så smart och smidigt på alla sätt och vis. Björn håller ju på att fixa en hel del med huset i Kniva där han bor, och han har fixat med avlopp som en av många saker. Som du säkert förstå är det ingen lätt sak att håll på med. Avlopp kan man ju lätt ta för givna, lite som att det bara ska funka. Ändå har vi nog alla någon gång stått där med stopp i avloppen.

Jag har titt som tätt stopp i avloppet på ”lilla toaletten”. Där finns det toalett men också handfat, båda tycks ha återkommande problem med att få stopp i sig. Egentligen kan jag nog inte helt förstå varför, jag använder inte lilla toaletten så ofta men det är ändock den som krånglar allra mest? Är inte det lite märkligt ändå? Man skulle ju kunna tänka sig annars att det är den toaletten och de avloppen man använder oftast som skulle krångla mest? Men så är alltså inte fallet, lilla toaletten är egentligen mest för gäster. Det faller sig ganska naturligt att det är så eftersom lilla toaletten är på nedervåningen och det är här som jag har kök och vardagsrum. På övervåningen har jag sovrum och dusch, handfat och toalett. Men den delen används sällan av andra eftersom det inte är en plats speciellt många har någon anledning till att besöka. Då kanske du funderar på om andra inte är välkomna dit? Men de är självfallet välkomna dit, men det blir inte helt naturligt för andra att gå upp på övervåningen när vi inte är där så ofta.

Men avlopp finns ju på fler platser än toaletten, på nedervåningen ligger även hemmets kök. Vilket också är en utgångspunkt för avlopp. Det som finns på diskbänken, en plats som också kan kännas ganska ofräsch när man likt mig har en fast diskbänk och därmed inte kan plocka bort en sil med diverse saker som kommer ner i diskhon efter att man sköljt av olika saker inför matlagningen. Jag har ju även akvarium och när vattnet ska bytas där kommer även det ut i handfatet, jag tror nämligen inte att det är okej att ens hälla ut akvarievatten i avloppen för WC. Jag fick nämligen information förutom om att det är två saker som får åka ner i toaletten förutom papper och det är avföring och urin… Jag tänker dock att det åker ner en hel del mer i rören, så som leksaker och tamponger, även om få talar om saken.

Jag var på reningsverket för några år sedan i egenskap av NTA-utbildning med jobbet. Där fick vi veta att det kommer ner allt i avloppen och vidare till reningsverket. Det har hittats vinglas, djur, leksaker och massa annat. När det kommer till djur blir jag dock förbannad, vill du inte behålla din guldfisk så ge bort den. Spola inte ner den i toaletten.

Bloggutmaning

Bloggutmaning 31 dagar i juli, 2024.

Ny månad, nytt år och en ny daglig utmaning. Jag känner mig hedrad att ni är så många som deltar varje dag år ut och år in. Just du som liksom blivit veteran här, eller du som deltagit några gånger. Även du som deltar för första gången, det är jätteroligt! Utmaningen är och förblir för dina villkor och det är viktigt för att det ska vara roligt. Kom ihåg att du ska länka till utmaningen i dina inlägg så fler hittar hit.

  1. Juli är här, berätta vad det för dig innebär.
  2. Vilken sommarsport föredrar du?
  3. Brukar du lyssna på sommar i P1?
  4. Jag vet vad du gjorde förra sommaren, minns du vad som hände för ett år sedan?
  5. Ingen sommar utan Ullared/Gekås. Ska du dit?
  6. Ingen sommar utan husvagn/husbil, blir det en tur?
  7. Ingen sommar utan tält, ska du tälta?
  8. Ingen sommar utan cykelsemester, hur långt cyklar du?
  9. Ingen sommar utan myggbett, hur många har du?
  10. Ingen sommar utan solbränna, hur är brännan?
  11. Ingen sommar utan skogsbrand, var brann det senast?
  12. Ingen sommar utan fästing, har du slippit krypen?
  13. Bikini eller baddräkt på stranden?
  14. Sista dagen på fotbolls-VM hur är dina känslor?
  15. En uteservering värd att besöka.
  16. Åskväder och regn…
  17. Isbitar ska man…
  18. Skavsår är något som…
  19. Gräsmattan ska idag…
  20. Klor, saltvatten eller sötvatten…
  21. Jag ska fånga en…
  22. I rabatten…
  23. I grönsakslandet…
  24. I matdisken…
  25. På campingen…
  26. Sommar-OS 2024, dina känslor för det!
  27. På fotbollsplanen…
  28. På golfbanan…
  29. På minigolfbana…
  30. På skolgården…
  31. På uteplatsen…