Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hälsa & motion Lizzla vår mellanpudel

Hundklipp, blåbär, syskonlek, sårskador & svar från mammografi.

Dessa dagar i solen har jag valt att spendera med livet istället gör internet. I söndags åkte jag ut och provade klippa Lizzla med klippmaskin för första gången. Ja alltså hon har blivit klippt förut, men inte av mig. Benet bak blev först ut så där blev det lite tunt men det växer ut igen, och man lär sig saker genom att prova sig fram. Dessa bilder ovan är innan jag fortsatte med resten av pälsen. Det blir en hel del päls när man klipper. Pudlar lossar inte sin päls, så där blir det naturligt på sådant sätt att man måste klippa, borsta och hålla efter.

Efter klippningen gick vi till Björns mamma där Lizzla fick leka av sig. Hon älskad att springa runt med ringar, och nej de kommer inte över hennes huvud, vi håller koll och hon gillar bara att dra den ditåt någon sekund. Hos ”farmor” finns det alltid något gott så hon sätter sig utanför dörren så där och väntar. Efter vi lekt där gick vi i skogen, Lizzla käkade blåbär som redan kommit. Är det inte lite tidigt tänkte jag? Men spelar ingen roll för gott är det!

På måndagen drog jag och Lizzla iväg för att träffa Lizzlas kullbror Ior igen. De lekte och hade det mysigt tillsammans. Jag hade innan varit till vårdcentralen för att kolla min fotleden som börjat göra ont, det såg bra ut sa dem. Dagens efter del vill säga igår var det ännu rödare och värkte rejält. Det kom var också, då ringde appen Kry som skickade mig till akuten, visade sig att jag har en infektion och får nu antibiotika… Hur såret uppkom, var förra veckan på jobbet när vi skulle på möte, det regnade och vi var sena så jag försökte gena över ett staket. Halkade och rev upp benet på staketet, ramlade bakåt och slog i ryggen… Hade ont i nacken några dagar, men det har försvunnit däremot benet… Ja vad ska man säga?!

I måndags fick jag även svar att jag inte har några tecken på bröstcancer. Gjorde min första mammografi för några veckor sedan. De hade då tappat bort mig först så fick världens ångest och sa: Om jag inte får göra detta nu, kommer jag aldrig tillbaka igen. De hittade mig, och jag fick saken överstökad. Jag får lugnande vid cellprov, så om någon tycker att de ska påtala att jag är löjligt kan jag säga att det finns skäl till mitt mående i detta. Skäl som andra inte har med att göra.

Denna onsdag har jag och Lizzla besök av Dobbe igen, hans matte har inte semester ännu. Björn ska vi skjutsa runt sedan när han slutar jobbet, då han ska på AW. Men mest ska vi njuta av värmen.

12 Comments

  1. Jag måste verkligen kolla brösten. Pga jobbiga upplevelser har jag svårt för gyn. När barnmorskan tagit känns inget. På sjukhus gick det inte bra alls. Ha en fin dag.

  2. Perfekt att kunna trimma och klippa själv och lära sig av det. Samt skönt att det inga tecken på, förstår att du vart frustrerad då de inte hittade på dig först.

  3. Någon gång ska vara den första att klippa Lizzla. Det gick ju bra. Hon blev fin i sin nu korta päls. Skönt för henne att få bort päls. Som vi människor. Skönt att få kortare & fräschare frisyr ????.
    Kul att hon fick leka med sin bror Ior lite.

    Dåligt att inte vc ser infektionen i din fot. Men bra att akuten såg det. Så du fick antibiotika för det. Så infektionen försvinner.
    Skönt att dem inte hitta något när du gjorde mammografi ????.
    Skönt att njuta av värmen.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  4. Tycker det låter klokt att umgås med livet istället för internet. Bra att du testar att klippa själv. Pälsen växer ju ut igen tänker jag, Jag tror inte att det är tidigt med blåbären, det har ju ändå varit varmt. Iallafall här hos mig men du bor ju lite längre norrut. Igår beställde jag ett sånt där hemmakit för cellprovstagning. Hur smidigt som helst ju. Mammografin i februari missade jag. Men jag jobbar i samma hus och funderar på att gå ner när jag jobbar och se om de har någon drop-in-tid. Skönt att din kontroll såg bra ut,.

  5. ja vem vill sitta framför datorn när solen skiner ute. Säkert skönt för Lizzla att få en kort sommarfrisyr, de växer ju ut igen

  6. Otur att du fick infektion så du behöver antibiotika. Förstår att du får lugnande vid cellprov och ingen kan säga att det är löjligt för det är en väldig jobbig sak vi kvinnor måste göra. Jag har själv inte blivit kallad till mamografi men det ska tydligen börja när man är 40 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa