Visar: 1 - 5 av 5 artiklar
Ett dalaliv Hälsa & motion Lizzla vår mellanpudel Semesterresor

Att uppleva Lilla Fjätfallen & en huggorm.

Då vi befinner oss på lite semesterresa över helgen, så passade vi idag på efter första natten i stugan vid Fjällfoten i Idre att åka till Lilla Fjätfallen. Det var otroligt vackert där.

Jag imponeras av Lizzla som traskar på I fjällen som hon aldrig gjort annat. Gick över hängbron som jag tyckte var läskig då den gungade, och följde följsamt med genom myr och gick över en liten bro gjord av endast träd. Tänk att hon ändå saknar sin ena höftkula, och nu går långa promenader i alla möjliga underlag utan att halta. Där kan man snacka om kämpe!

Vi såg mosippor på vägen så jag passade på att fotografera dem. Vår väg gick till en stenstuga. Väl där så när vi ska gå runt hörnet ser jag en huggorm! Igår sa jag till min mamma att jag aldrig sett en levande huggorm, detta förändrade idag. Jag skrek bara: DET ÄR EN HUGGORM! Björn som höll i kopplet ryckte snabbt bort Lizzla. Det var cirka en meter mellan men jag fick ändå panik och frågade om hon inte blivit biten. Men det hade hon så klart inte, Björn gick fram och fotograferade den medan jag och Lizzla höll oss en bra bit därifrån. Så bilderna på huggormen är från Björn. Om jag förstått det rätt är ormen en hona, i och med hennes bruna färg. Hon tog sig snabbt in under stenhuset sen och vi gick tillbaka mot Fjätfallen och bilen.

På vägen tillbaka gick Lizzla ner sig i en lepöl så hon utsattes enligt sig själv för ett mordförsök när Björn tvättade av henne i forsen.

Jag kan verkligen rekommendera dig som gillar att uppleva Sverige att åka till Fjätfallen. Har du hund var det perfekta stigar att gå med hund på, visst vi såg en huggorm men det kan ju ske överallt.

Fem en fredag

Fem en fredag v. 21: Överskott

Ser du kopparödlan?

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad har du haft för mycket av i livet på sistone?
  2. Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över?
  3. Hur hanterar du en stressad känsla?
  4. Vad går på sparlåga just nu?
  5. Hur tar du hand om dig själv?

Vad har du haft för mycket av i livet på sistone?
Skulle vilja säga onödigheter som bara ska vara utan syfte. Jag längtar i regel bara hem på dagarna för att slippa vara med på sånt där. Hade valt bort det om jag fått bestämma, men det får jag inte.

Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över?
I onsdags när jag besökte vårdcentralen och lyfte min oro för brist i järndepåerna igen. Förra året fick jag järndropp, det som hände var bland annat att jag äntligen slapp sova middag och att min depression försvann efter 8 år med skiten! Sa att jag gärna inte vill dit igen, samt att sömnkliniken har gett mig rådet att ha höga värden i och med mina restless legs. Fick svaret nej eftersom järnvärdet låg på 32, bra tänker andra dåligt tänker jag eftersom det är mina järndepåerna som riskerar att vara låga och när det händer hamnar jag i depression och går restless legs. De vägrade hjälpa mig, och tog inget ferratinvärde så jag ringde sömn och ska få tala med den läkaren istället.

Hur hanterar du en stressad känsla?
Genom att älta in i det oändliga.

Vad går på sparlåga just nu?
Tålamodet, orkar inte bry mig.

Hur tar du hand om dig själv?
Genom att ta mig ut i skogen med Lizzla.

Porslin

Muminmugg säsongmugg sommar 2024 – Bärsäsong.

När vi varit till Barkarby på mellandagen efter Kristi himmelsfärd, tog vi vägen hem via Uppsala. Där sprang jag in på EKO och handlade den nya Muminmuggen för denna säsong. Den var bra rabatterad där så jag blev verkligen jätteglad när den fanns där. Jag hade inte planerat köpet från början, eller jo skulle köpa den men visste inte att den fanns där överhuvudtaget, så blev ett spontant inplanerat köp.

Bloggutmaning

Bävern som orsakade…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Att en chef jag haft var tvungen att ringa runt för att få bort ett träd som ramlat ner på skolgården. Eller ramlat? Kallar man det när en bäver fällt ett träd?