Visar: 1 - 4 av 4 artiklar
Hälsa & motion Lizzla vår mellanpudel Speciallärare Specialpedagog Städa

Hur många timmar har mitt dygn.

Det får jag höra då och då. Grejen är väl den att mitt dygn börjar 4:20 varje morgon och borde avslutas klockan 22:00, men sällan somnar jag då. Som nu när klockan är 22:26, och vad gör jag? Jo är vaken…

Jag har jobbat, och på eftermiddagen var jag på möte digitalt med alla specialpedagoger och speciallärare I koncernen jag jobbat åt. Lite speciellt för min skola eftersom vi slutat och de andra specialpedagogerna och speciallärarna kommer fortsätta jobba på sina skolor runt om i landet.

Efter mötet kom Björn förbi här. Vi beslutade oss för att åka till Pumpen i Hosjö och gå runt i skogen där det fanns lite kontroller för hitta ut. Lizzla hade det jättekul på nya områden där hon fick lukta och utforska. Vi tränade lite stopp och stanna, lekte kurragömma och hade mycket med hjärngympa för henne. Hon var helt slut när vi kom hem och somnade ganska omgående. Själv har jag: Swiffrat med dammvippan, använt Scrub Daddys Damp Duster, städat toaletten, vattnat blommorna, vikt mina kläder, tvättat sängkläder, och bytt till nya sängkläder. Hann tyvärr inte dammsuga, samma och tvätta golven så det får bli imorgon. Ska då också dammsuga och sedan använda klädroller i soffan som jag alltid gör, samt göra detsamma med gardinerna och kuddar. Sen spreja med Rituals rumssprej och sedan ta lite långhelg.

Köpte en städpryl idag genom CDON. Den får ni se sen när den landar här hemma.

Författarens egna ord. Gynekologi Hälsa & motion

Lite nedstämd och tankar.

Känner mig nedstämd sedan i söndagskväll. Det var fint väder i flera dagar så jag njöt och mådde bra efter några veckor där jag känt mig nere. Inte så att jag är deprimerad, men lite som att nu är energin slut. Det är egentligen typiskt maj för mig. Runt april-maj är jag alltid trött och vill bara gå på semester för att tanka upp energin igen. Då har min högkänsliga sida tröttnat på alla intryck och vill få vila upp sig.

Men jag känner ändå att livet alltid gör sig påmint för mig. Jag skulle så gärna vilja att saker kändes lite lättare, att bara få slippa känna den längtan och saknad inombords som bor där. Jag är kryptisk men det får man vara, det är okej.

Har dessutom ont i ryggen på grund av nervinflammationen, så googlade igår en del och fick fram endometrios som något som kunde orsaka smärtan. Är inte förvånad eftersom jag egentligen har alla symtom för endometrios. Så igår skrev jag till gyn för att kanske kunna få ett svar. Jag har lidit av min mens sedan jag gick i 6an och fick den, hade en skitjobbig graviditet och har många gånger undrat om de två dubbla ljumskbrocksoperationerna jag gjorde som liten bildat ärr inne i magen och det i sin tur kanske bidragit till endometrios eller något annat. Jag vet att min livmoderslemhinna växer utanför livmodertappen och det är ju så med endometrios, men tänker rent spontant om inte även operationerna som liten kan bidragit till mer kring saken. Vad vet man egentligen?

Bloggutmaning

Fjärilar och fåglar är något som…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Gör mig extra glad denna tid på året. Att se fjärilar som flyger runt, och fåglar som gör detsamma är vårtecken. Det är fina små inslag till den sommar jag älskar som är så nära.