Visar: 1 - 3 av 3 artiklar
Ätstörningar

Ätstörningar & sommartider.

Jag älskar sommaren men avskyr var sommartiden gör med mitt inre. Någonstans är det alltid sommaren som blir jobbigast för mig, och värmen i kombination med tankar kring kropp och mat upptar mycket av min tid. Det är hjärnspöken och där spökena gärna vill tala sanningar med mig.

Med sanningar är det dieter och diverse olika sätt att svälta som poppar upp. Sedan är det allt det svåra runt maten. Jag har nog hela livet önskat att mat kunde vara förenat med trevligheter. Men så är inte fallet för mig, mat är alltid förenat med skuld och skam. Det är ett rent helvete för mig att äta med andra, och jag lyckas ändå med det trots att ångesten står mig upp i halsen.

Frågan är hur länge det kommer kännas så här? Som att jag begår en dödssynd varje gång jag stoppar någonting i min mun. Kommer jag få leva med det för alltid? Det känns sorgligt att tänka den tanken. Men antar lite smått att det är så mitt liv kanske är och kommer att vara.

Jag minns frågan för lite mer än ett år sedan på Dala ABC, där jag sa: ”Men vad är det jag saknar? Ni pratar om hur trevligt det är med mat. Men jag har aldrig känt så.” Jag har aldrig känt att maten varit njutning eller att jag kunnat unna mig något gott, äter jag något gott känner jag mig äcklig direkt efteråt… Hur känns det att unna sig av mat? Jag ser ju andra säga sådant, och det syns i ögonen på dem. Jag kan absolut tycka maten är god men jag unnar mig den inte och känner bara hur hela huvudet skriker kring detta skoningslösa brott jag begått.

Hjärnspöken, vidriga förbannade hjärnspöken.

Fem en fredag

Fem en fredag v. 26: Till ända.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

  1. Vad var sist på din senaste inköpslista?
  2. Vad sa du senast att du aldrig kommer göra igen?
  3. Vilken tv-serie eller film såg du senast klart?
  4. Vad tog senast slut hos dig?
  5. Hur avslutar du ett samtal?

Vad var sist på din senaste inköpslista?
Hmm, måste varit yoghurten jag köpte i måndags.

Vad sa du senast att du aldrig kommer göra igen?
Utsätta mig för att inte säga ifrån. Jag har lärt mig mina gränser, så säger ifrån.

Vilken tv-serie eller film såg du senast klart?
Outlanders avsnitt, men det är ju mer på den som kommer denna säsong. Osäker på vilket serie jag avslutat.

Vad tog senast slut hos dig?
Bröd.

Hur avslutar du ett samtal?
Hej!

Bloggutmaning

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Berätta om en regnig sommar.

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under Inlinkz. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Jag glömmer aldrig sommaren 1998. Den sommaren var det extremt med regn, jag hade myggbett konstant och det känns som det inte var en endaste solig dag. Jag var visserligen ute och hängde med vänner men det regnade och hela året fram tills sommaren 1999 var en evig längtan efter sol.