Jag slängde ihop ingredienserna för en chiapudding igår kväll. Detta då jag ville ha något enkelt att äta till frukost som även är bra för magen. Min mage mår nämligen inte så bra just nu, men det är ju så när man har IBS. Under vissa perioder så funkar det jättebra sedan blir det bakslag, jag har ju som ni vet varit sjuk också så misstänker att det kan vara bidragande.

Så vad hade jag då i denna? Chiafrön 2 msk, 2 dl mandelmjölk, 0,5 dl havregryn och ungefär 1msk linfrön, kryddade med lite kanel. Rörde runt allt och ställde in i kylskåpet över natten. Serverade allt med hallon och blåbär.

Det är gott och enkelt. Min mage mår bäst om den får en sådan här start på dagen. Vad äter du till frukost?

Relaterade etiketter:

30 kommentarer

  1. Vanligtvis äter jag inte frukost, blir typ brunch eller lunch 😉

    Chiapudding har jag aldrig smakat, det är nått med chiafröna som säger STOPP 😉

  2. Stiger upp tidigt för att få i mig mina 2 koppar kaffe, jag är kräsen med mitt kaffe så den måste jag bara ha än allt annat =P… sen så får jag frulle på jobbet! Då dukas det upp en trevlig frukostbuffé för oss personalen, en enklare variant av hotelfrukost men det är både varmt å kallt så ska inte klaga alls. På lediga dagarna så blir det smoothie eller brunch-liknande =)… man ska leva livet och gör sitt liv till en fest varje dag! Ha en fin TREVLIG VECKA nu tjejen, många kramar<3

    1. Härligt det låter med sådant på jobbet, tänkt på sånt ibland hur mysigt det skulle vara att starta dagen med frulle på jobbet. Vi brukar få det när det är något speciellt 🙂

  3. Jag äter nästan alltid havregrynsgröt med bananslantar och kanel på morgonen. Annars fil med banan eller knäckebröd med ost eller grönsaker.
    sv: Vad kul att du skriver att min syster och jag är lika! Vi brukar annars bara höra att ingen i syskonskaran är den andra lik, haha. Tycker det är så roligt att se syskonlikhet 🙂

  4. Jag varierar min frukost nu för tiden. Ibland blir det smoothie med spenat och avokado och havregryn och massor av andra ingredienser, ibland blir det grekisk yoghurt med hemgjord granola och ibland overnight oats med olika kryddningar! ??

  5. Chiapudding äter jag en del i perioder och överlag är det nog så med mina frukostar att jag äter någonting ett par veckor sen byter jag till någonting annat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Vem är jag.

Min webbplatsadress är: https://www.saramadeleine.se.

Vilka personuppgifter samlar jag in och varför jag samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar jag in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år. Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare. När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort. Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka jag delar dina data med

Hur länge jag behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att jag behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar jag även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart skickar jag dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Branschkrav om delgivning av information

Save settings
Cookies settings

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa